HomeRide: Fietsen voor Ferre

 In Algemeen

Het team “Fietsen voor Ferre”, aangevoerd door de vader van Ferre Putman (een jongetje met Apert syndroom), heeft met succes meegedaan aan de HomeRide. Doel was zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds (Ronald McDonald huizen).

 

Beste/Lieve Fans van ‘Fietsen voor Ferre’,

Anderhalve week geleden was het dan eindelijk zover; na een voorbereiding die in oktober 2014 begon, heeft ons team de 519 km van Groningen naar Maastricht gefietst! Op zaterdag 27 juni vertrokken  circa 1000 wielrenners onder een stralende zon om 13.00 uur vanuit Groningen, om te beginnen aan de tocht. Ons team was de volgende dag om 12.10 uur in Maastricht. Een sportieve prestatie waar we trots op mogen zijn, maar het allerbelangrijkst is natuurlijk het doel van de Homeride; het inzamelen van geld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat is (naar onze mening;-) ) goed gelukt! Dankzij JULLIE donaties, shirtsponsoring en de ondernomen acties heeft team ‘Fietsen voor Ferre’  € 17.989,- ingezameld. Dit betekent dat wij (samen met al onze fans), 300 ‘nachtzoenen’ mogelijk gemaakt hebben; 300 overnachtingen van ouders, in één van de 15 Ronald McDonaldhuizen die vlakbij diverse kinderziekenhuizen en kinderrevalidatiecentra staan.

De totale opbrengst van de Homeride staat op dit moment overigens op € 869.449,-, maar daar komt nog dagelijks geld bij.  

BEDANKT namens al die ouders die nu zo dichtbij hun zieke kindje kunnen zijn! BEDANKT namens Saskia, Daan en mijzelf, want ook wij kunnen steeds weer terecht in het Ronald McDonaldhuis naast het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Als ons vriendje Ferre op de Intensive Care ligt, houden we het niet vol om 24 uur naast hem te staan; dan is het juist zo belangrijk om een slaapplek te hebben op 2 minuten afstand van het ziekenhuis. ‘Grote’ broer Daan heeft in het Huis leren lopen, en ook heeft hij daar zijn 3e verjaardag gevierd. Onze eerste trouwdag ‘vierden’ we ook daar…. Ons gezin heeft een band voor het leven met het Ronald McDonald Kinderfonds (waar de Huizen deel van uitmaken) en ik twijfelde dus ook geen seconde toen ik las over de komst van de Homeride.

Hebben jullie tijd voor een korte terugblik?

De voorbereiding verliep in één woord hartverwarmend! Toen ik mijn voornemen  deelde, meldden zich al direct diverse vrienden aan, en uiteindelijk is er een heel mooi team gevormd van vrienden en 2 (ook zéér vriendelijke) arts-onderzoekers uit het Sophia Kinderziekenhuis. In het afgelopen half jaar konden de inwoners van Breukelen maar heel moeilijk aan ons ontsnappen; via de sociale- en de geschreven media, mond-op-mond reclame, spandoeken en een schitterende flyer (gemaakt door de heren van Argus Etiketten), hebben we heel veel mensen kunnen bereiken. We hebben (heerlijke) witte Ferre-wijn verkocht en onze bingo voor kinderen en volwassenen werd gelukkig een groot succes. De Lions Club OverHolland koos ons als één van de twee goede doelen voor hun benefietmiddag en de LTV Breukelen verkocht lootjes tijdens het Open Toernooi. De uitreiking van de cheque, waarbij ik met Ferre in mijn armen en Daan naast ons, de mensen mocht toespreken, werd een erg emotioneel moment voor velen. De kinderen van de school waar Saskia tot afgelopen jaar juf was, hebben massaal hun statiegeldflessen ingeleverd. Ook nichtje Betty heeft op haar school een supermooie statiegeldactie opgezet. Ook de kindjes van KDV Irene (Amerpoort) hebben een zeer warme bijdrage geleverd; zij hebben Kerstballen ‘gepimpt’, waarna we die voor 10 euro per stuk verkocht hebben! Er waren nog meer mooie acties, die allen genoemd staan op onze site ( http://www.homeride.nl/team/fietsen-voor-ferre/profiel ).  Daar vind je ook een overzicht van onze onmisbare shirtsponsors, Maar, de talloze DONATEURS hebben onze Homeride óók tot een succes gemaakt! Mede dankzij jullie hebben we zo’n mooi bedrag kunnen inzamelen.

Het ging niet alleen maar goed tijdens de voorbereiding; teamgenoot Jan kwam begin dit jaar zeer zwaar ten val tijdens het trainen voor de schaatstocht op de Weissenzee. Teamgenoot Hans heeft structureel heel veel pijn in zijn lichaam, maar voor zijn vriendjes Ferre wilde hij per sé meedoen. Gelukkig hebben beide heren de etappe van Groningen naar Zwolle (114 km) uit kunnen rijden. Wat een HELDEN! Ik ben op 20 mei (de dag van onze Bingo) bij Annatommie MC geopereerd aan een beschadigde meniscus. Zoals men daar al ‘beloofde’ kon ik toch mijn kilometers maken tijdens de Homeride. Tot aan een week voor de Homeride ben ik daar toch wel erg zenuwachtig over geweest; mijn training was 7 weken onderbroken geweest!

De Homeride was een FEEST! Alles was top geregeld en we hebben echt de best mogelijke weersomstandigheden gehad. Alle teamleden waren zeer gemotiveerd en iedereen heeft meer kilometers gereden dan vantevoren ingepland. De tussenstops waren in Zwolle, Almere, Den Haag, Dordrecht en Hilvarenbeek, en van daaruit richting ons einddoel; de Markt in Maastricht! We reden in estafette; 4/5 renners op de weg en de overige renners reden dan met één van de twee busjes naar de volgende tussenstop. Je bent 24 uur in beweging; fietsen-eten/drinken-reizen in het busje-douchen-voorbereiden op het volgende traject-fietsen; slapen doen we wel als we oud en grijs zijn…..

Steeds als ik tijdens de Ride aan de aankomst in Maastricht dacht, werd mijn zicht troebel; ik ‘vreesde’ al dat ik zou smelten als ik Saskia en de jongens zou zien… Het werd bewaarheid; ik ‘mocht’ 2 minuten na onze binnenkomst, voor de camera van de organisatie iets zeggen, met Ferre en Daan in mijn armen ;-)! Ik denk dat mijn woorden nog een stukje waren gaan fietsen ofzo. Het resultaat kunnen jullie bekijken op   https://youtu.be/mCVRUmezR5I Er waren veel familieleden en vrienden van ons naar Maastricht gekomen; wat een welkom!!

 

Het was een onvergetelijke ervaring, mede mogelijk gemaakt door JULLIE!

 

 

En…. Volgend jaar zijn we er weer bij; het virus heeft toegeslagen 😉

 

Hartelijke groet van de mensen van team ‘Fietsen voor Ferre’:

 

Bianca Treur, Jeroen van Maanen, Bart Spruijt, Martijn Baas, Jan van Rijn, Hans van Dijk, Alwin Boogaard, Marcel van den Brandhof, Robin van den Brandhof, Tom Bosman, Herman Scheper, Sandor Presburg en Ferdinand Putman

Actuele berichten

Plaats een reactie

Neem contact op

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Vul uw zoekwoord in en geef Enter.