Onze Mensen

De Stichting Hoofdzaak is de voortzetting (per 12 okotber 2012) van de Carolien Bijl stichting die in 2001 werd opgericht nadat ouders van een patientje met een craniofaciale afwijking een donatie deden. Het bestuur wordt gevormd door :

Prof. Dr. Irene.M.J. Mathijssen, voorzitter 

Dr. Sarah L. Versnel, secretaris/penningmeester

Prof. Dr. Eppo B. Wolvius, bestuurslid

Irene Mathijssen is plastisch en reconstructief chirurg in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en hoofd van de afdeling plastische chirurgie. Zij is aangesteld als bijzonder hoogleraar Craniofaciale Afwijkingen en coördinator van het Craniofaciaal Centrum Nederland. Door middel van onderzoek wil zij graag de zorg voor kinderen met een aangeboren aandoening zo goed mogelijk maken. Ze geldt als een autoriteit op het gebied van craniofaciale aandoeningen met publicaties in toonaangevende tijdschriften en ze is een internationaal frequent gevraagde gastspreker voor dit onderwerp.

Sarah Versnel is plastisch chirurg en werkzaam binnen het Craniofaciale Centrum Nederland in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Zij heeft verschillende buitenlandse centra bezocht die zijn gespecialiseerd in craniofaciale aandoeningen, waaronder de lip-kaak-gehemelte spleet. Zij heeft zeer veel affiniteit met onderzoek op het gebied van de lip-kaak-gehemelte spleet en andere craniofaciale aandoeningen, zowel naar de lichamelijke als psychologische aspecten.

Eppo Wolvius is werkzaam als hoogleraar en afdelingshoofd Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Bijzondere Tandheelkunde en Orthodontie in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Hij is teamlid van het Craniofaciale Centrum Nederland en erg gedreven in verbetering van de zorg. Hiervoor is hij een uitgebreide nationale en internationale (wetenschappelijk) samenwerking aangegaan met andere craniofaciale expertise centra. Regelmatig doet hij ontwikkelingswerk op dit gebied.

De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden en het bijwonen van bestuursvergaderingen. Reis- en verblijfkosten worden niet vergoed. Alle inkomsten worden volledig besteed aan het wetenschappelijk onderzoek.

Neem contact op

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Vul uw zoekwoord in en geef Enter.